Nieuws

Antwerp 10 Miles 2016

Op zondag 17 april 2016 hebben bijna 40.000 lopers op Linkeroever deelgenomen aan de Antwerp 10 Miles, de Antwerp Marathon, de Kids Run, de Short Run en de Ladies Run. Ook Thermoco was van de partij.

Thermoco vaste partner bij KBC

Al 15 jaar werken Thermoco en KBC Samen. KBC voert een zeer strak leveranciersbeleid waarin bedrijfsethiek, duurzaam en maatschappelijk ondernemen bovenaan de lijst staat. ook energiebesparing is een zeer ...

Thermoco klimatiseert de zoete sector

Lekkerland is de toonaangevende groothandels- en distributiefirma voor de convenience-markt. In België en Luxemburg leveren ze momenteel aan meer dan 8000 klanten! Succesvolle basisassortimenten als dranken, snoepgoed ...

Extranet

Login   

 

Thermoco klimatiseert de zoete sector

Lekkerland is de toonaangevende groothandels- en distributiefirma voor de convenience-markt. In België en Luxemburg leveren ze momenteel aan meer dan 8000 klanten!

Succesvolle basisassortimenten als dranken, snoepgoed en rookwaren hebben Lekkerland groot gemaakt. Daarnaast zijn in de afgelopen jaren levensmiddelen, diepvriesproducten, versproducten, telefoonkaarten, non-foodartikelen, postzegels en lijnkaarten steeds belangrijker geworden. Full-service en doeltreffende dienstverlening hebben Lekkerland tot een marktleider gemaakt.

Voor de bouw van hun nieuwe vestiging te Wijnegem vond Lekkerland  in Thermoco de perfecte partner voor het bouwen van de HVAC installatie. Beide firma’s dragen perfectie en service hoog in het vaandel.

Voor het verwarmen en koelen van de burelen werd geopteerd om te werken met een VRV installatie van Daikin. De keuze van een driepijp systeem met warmterecuperatie was een logische keuze voor een bedrijf waar energieverbruik zeer belangrijk is in het totale proces. Het reeds aanwezig zijn van fotovoltaïsche zonnepanelen bepaalde mee de keuze voor de warmtepomp.

Het geheel wordt onder controle gehouden via een GBS systeem. De productiehallen en magazijnen worden verwarmd met gasgestookte aerothermen van Mark. Om een goede luchtverdeling te verkrijgen werden de nodige ecofans  geplaatst. De luchtkwaliteit in de burelen wordt gegarandeerd dmv luchtgroepen met warmterecuperatie. Om energie te besparen werden de luchtgroepen voorzien van frequentiegestuurde motoren en luchtkwaliteitsmetingen.

Buiten de eis om een perfect technische energiezuinige installatie af te leveren was de uitvoeringstermijn cruciaal. Door de zeer grote flexibiliteit van Thermoco werd alles perfect op tijd opgeleverd.

Het ganse project werd voor Thermoco opgevolgd vanuit Lummen door Wim Bervoets.