Nieuws

Antwerp 10 Miles 2016

Op zondag 17 april 2016 hebben bijna 40.000 lopers op Linkeroever deelgenomen aan de Antwerp 10 Miles, de Antwerp Marathon, de Kids Run, de Short Run en de Ladies Run. Ook Thermoco was van de partij.

Thermoco vaste partner bij KBC

Al 15 jaar werken Thermoco en KBC Samen. KBC voert een zeer strak leveranciersbeleid waarin bedrijfsethiek, duurzaam en maatschappelijk ondernemen bovenaan de lijst staat. ook energiebesparing is een zeer ...

Thermoco klimatiseert de zoete sector

Lekkerland is de toonaangevende groothandels- en distributiefirma voor de convenience-markt. In België en Luxemburg leveren ze momenteel aan meer dan 8000 klanten! Succesvolle basisassortimenten als dranken, snoepgoed ...

Extranet

Login   

 

Thermoco vaste partner bij KBC

Al 15 jaar werken Thermoco en KBC Samen.  KBC voert een zeer strak leveranciersbeleid waarin bedrijfsethiek, duurzaam en maatschappelijk ondernemen bovenaan de lijst staat.  Ook energiebesparing is een zeer belangrijke doelstelling van KBC.  Zo slaagde de bankverzekeraar er de laatste vijf jaar in het verbruik van fossiele brandstoffen in absolute cijfers met 20% te verminderen.

Preventief onderhoud, onderzoek naar energiebesparing door e-scans, retrofit op bestaande installaties en het plaatsen van nieuwe energievriendelijke installaties: Thermoco Antwerpen werkt in zowat 300 KBC-kantoren onder leiding van Rudy Storms.

Recent bouwden Philip Teysen en zijn team de HVAC-installatie in het nieuwe kantoor van Mechelen-Zuid.  KBC hecht veel belang aan de kwaliteit van de werkomgeving van zijn medewerkers.  De installaties zijn eerder van het klassieke type met veel aandacht voor energieverbruik, geluid en comfort.  In Mechelen kozen we voor een ijswatermachine en een verwarmingsinstallatie met condenserende gasketel.  De ijswatermachine staat in de technische ruimte en de zeer geluidsarme condensor werd achteraan geplaatst (NR 35).
Het volledige kantoorgedeelte is voorzien van passieve koelbanken en laagtemperatuur radiatoren.  Voor het verluchtingssysteem werken we met een luchtgroep met warmterecuperatie (90%). 
Om het energieverbruik zo laag mogelijk te houden wordt de HVAC-installatie geregeld door een GBS (gebouwbeheersysteem).
Bij de oplevering van de installaties worden samen met de klant alle debieten (luchtzijdig en waterzijdig) en temperaturen met een infraroodcamera gecontroleerd.  Naast het HVAC-gedeelte plaatsten we ook de sanitaire en brandbestrijdingsinstallatie.